Τι είναι το πιστοποιητικό SSL;

Τα πιστοποιητικά SSL επιτρέπουν την κρυπτογράφηση δεδομένων στο διαδίκτυο και επιτρέπουν την ασφαλή μετάδοση δεδομένων από έναν διακομιστή σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Με το πιστοποιητικό SSL, ο ιστότοπός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει το πρωτόκολλο https και θα εμφανίζει ένα λουκέτο στο προγράμματα περιήγησης των τελικών χρηστών για να υποδείξει ότι η σύνδεση είναι ασφαλής.

Γιατί χρειάζομαι ένα πιστοποιητικό SSL;

Τα πιστοποιητικά SSL αποτελούν ουσιαστικό μέρος του διαδικτύου. Δεν κρυπτογραφούν μόνο την επικοινωνία μεταξύ του υπολογιστή σας και του διακομιστή όπου βρίσκεται ένας ιστότοπος, αλλά παρέχουν επίσης επαλήθευση ότι ένας ιστότοπος είναι αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι SSL;

Υπάρχουν 3 διαφορετικά επίπεδα ελέγχου που βασίζονται τα Πιστοποιητικά SSL. Domain Validated (DV), Organization Validated (OV) και Extended Validation (EV). Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των τύπων πιστοποιητικών σχετίζεται με τις πληροφορίες που απαιτούνται και εγκρίνονται από την Αρχή Πιστοποίησης (CA), την RapidSSL, την GeoTrust και τη Symantec για την έκδοση πιστοποιητικού. Τα υψηλότερα επίπεδα πιστοποιητικού απαιτούν περισσότερες πληροφορίες και συχνά εμφανίζονται στη γραμμή περιήγησης. Το EV SSL για παράδειγμα μετατρέπει τη γραμμή του προγράμματος περιήγησης σε πράσινο χρώμα και εμφανίζει το όνομα του οργανισμού στους επισκέπτες για να δημιουργήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Τι είναι το Πιστοποιητικό SSL Wildcard;

Ένα πιστοποιητικό SSL Wildcard παρέχει τις ίδιες δυνατότητες κρυπτογράφησης και ελέγχου ταυτότητας με άλλα πιστοποιητικά SSL, αλλά μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε απεριόριστο αριθμό subdomains ενός ιστότοπου. Ένα πιστοποιητικό SSL Wildcard υποστηρίζει το βασικό domain (example.gr) καθώς και τα subdomains του.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός πιστοποιητικού EV SSL;

Το Extended Validation (EV), είναι η υψηλότερη κλάση SSL που είναι διαθέσιμη σήμερα και παρέχει μεγαλύτερη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στον ιστότοπό σας σε σχέση με άλλα πιστοποιητικά SSL. Περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως η πράσινη γραμμή διευθύνσεων και η εμφάνιση του ονόματος της εταιρείας σας, που έχουν αποδειχθεί ότι ενισχύουν το αίσθημα ασφαλείας και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Τι γίνεται αν έχω ήδη πιστοποιητικό SSL;

Μπορείτε να μεταφερθείτε σε μας ανά πάσα στιγμή. Προσφέρουμε άκρως ανταγωνιστική τιμολόγηση και αν διαθέτετε ήδη ένα υπάρχον πιστοποιητικό, θα προσθέσουμε την υπόλοιπη περίοδο ισχύος που έχετε στο υφιστάμενο πιστοποιητικό SSL του ανταγωνισμού για μέγιστο διάστημα δώδεκα μηνών.

 

Η Macroweb σας προσφέρει σε όλα τα πακέτα φιλοξενίας, ΔΩΡΕΑΝ πιστοποιητικό SSL – SSL Wildcard.